Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

15.06.2021

Binotti, Pepenero: “Využít lockdown k investování”

Restaurace Pepenero Pizza & Pasta, člen Camic, v pražské Starém městě využila měsíce vynucené uzávěry pro uskutečnění některých investic a změn. Mluvili jsme o tom s provozovatelem Dariem Binottim.

 

Jak jste se připravili na obnovu provozu? 

Během měsíců uzávěry jsme uskutečnili některé zásahy, které by bylo obtížné udělat s restaurací v plném provozu. Investovali jsme do našeho podnikání, i když se jednalo o riziko, protože nikdo nevěděl, kdy nastane plná obnova provozu. Největší novinkou je nepochybně naše nová výrobna čerstvých těstovin a jiných podobných produktů. Nezásobujeme jen naši restauraci, ale prodáváme naše výrobky, například lasagne, cannelloni nebo čerstvé těstoviny, přes náš e-shop či v menších obchodech v Praze. Pokud bude odezva i nadále pozitivní, předpokládáme rozšíření výroby. Vsadili jsme také na lepší prezentaci na sociálních sítí, které jsme svěřili zkušené osobě. S otevřením vnitřních prostorů jsme občerstvili naše menu, které se drží v linii s kvalitní italskou kuchyní, kterou jsme vždy vařili.

 

Vrátí se podle vás klienti do restaurací? 

Myslím si, že ano. Nejtěžší budou letní měsíce, protože Pražané po mnoha měsících vynuceného uzavření doma touží po dovolené. A skutečně, destinace v horách či u jezer již hlásí mnoho rezervací. Doufám, že se situace zlepší v září, kdy by mělo být díky tzv. zelenému pasu a očkování také lehčí cestovat po Evropě.

 

Museli jste při obnově udělat nějaké organizační změny, například v oblasti personálu? 

Udrželi jsme si svůj tým. Během uzávěry jsme prakticky nikdy nezavřeli díky výdeji přes okénko a rozvozu. Pomohli jsme několika naším zaměstnancům, kteří byli v obtížích. V odvětví je nyní málo personálu, protože část lidí změnila zaměstnání a odvětví a ti se obtížně vrátí do gastronomie.

 

Zdroj: Camic

Zdroj foto: Pepenero Pizza & Pasta

Loading…