Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.07.2020

Profesionální dopravci a hranice

PROFESIONÁLNÍ DOPRAVCI:

Informace o mezinárodní dopravě v době koronavirové pandemie jsou k dispozici na stránkách Ministerstva dopravy ČR k dispozici v českém a anglickém jazyce.

Je k dispozici také speciální informační linka Ministerstva dopravy České republiky k mimořádným opatřením v mezinárodním dopravě: v češtině +420 225 131 810, v angličtině +420 225 131 820.

 

Také italská Uniontrasporti poskytuje informace o aktuálních platných omezeních pro přepravu zboží během koronavirové krize v jednotlivých evropských zemích, k dispozici jsou aktualizované informace v PDF (angličtina) a platforma live s aktualizací informací o stavu dopravy v reálném čase.

 

ČESKÁ REPUBLIKA:

Od 15. 6. 2020 již pro pracovníky v mezinárodní dopravě neplatí pro překračování hranic pravidla aplikovaná v období koronavirové krize. Musí se jednat o občany EU, občany s trvalým nebo přechodným pobytem v EU, občany třetích zemí se statutem rezidenta v zemích EU (vždy zelených podle semaforu).

Ostatní pracovníci v mezinárodní dopravě mohou překročit české hranice za předpokladu doložení, že:

  • a) že se jedná o vozidlo kategorie N (např. technickým průkazem)
    b) že jde o přepravu realizovanou v souvislosti s podnikáním dopravce ať již pro cizí nebo vlastní potřebu (např. formou dokladu o nákladu, faktury nebo objednávky)
    c) vztah osoby, která řídí vozidlo k dopravci (formou pracovní smlouvy nebo potvrzením pro pracovníky mezinárodní dopravy v  češtině a v angličtině)
    d) výpis z živnostenského rejstříku

Více informací zde.

 

ITÁLIE:

Pro řidiče přeshraniční kamionové dopravy od 15. 6. neplatí na italských hranicích žádná omezení.

Pro mezinárodní přepravu zboží platí až do dalšího nařízení vlády přerušení určitých zákazů.

Více informací lze najít zde.

 

RAKOUSKO:

Od 16. června jsou rakousko-italské hranice kompletně otevřeny, cesty do Lombardie je nicméně stále doporučováno pečlivě zvážit a být obezřetný. Více informací zde.

 

NĚMECKO:

Od 16. června jsou německé hranice pro nákladní dopravu kompletně otevřené.

Zákaz jízdy o víkendu byl dočasně přerušen dle nařízení jednotlivých německých spolkových zemí, může se tedy v rámci celé země lišit. Bližší informace zde.

 

POLSKO:

Od 13. června neplatí na polských hranicích restriktivní opatření pro řidiče nákladní dopravy. Více informací lze konzultovat zde.

 

 

Informace týkající se všech zemí lze konzultovat zde (příloha ke stažení v anglickém jazyce).

 

Místa určená k překračování vnitřních hranic České republiky: www.mvcr.cz

 

 

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: pixabay

Loading…