Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.02.2020

Inter Academy trénuje nové talenty v Praze

V září loňského roku vznikla v Praze česká odnož známé Inter Academy. V současnosti existuje ve světě dvacítka akademií v barvách známého milánského klubu FC Internazionale, v rámci kterých, v Evropě i na dalších kontinentech, trénuje a vzdělává se přes dvacet tisíc mladých hráčů. O české Inter Academy jsme mluvili s Markem Frndou, místním partnerem projektu a předsedou Inter Academy Czech Republic.

Jak vznikl nápad vytvořit Inter Academy v České republice?

Rozhodující moment nebo myšlenka, která mě utvrdila v tom, abychom projekt do České republiky přinesli, byl odlišný pohled na práci s dětmi, jiný přístup a tréninková metodologie při formování a výchově mladých fotbalistů s hlavním mottem "nejprve osobnost, člověk, pak hráč".

Po předchozích setkání se zástupci klubu FC Internazionale Milano, prezentace mezinárodního projektu akademie Inter a úspěšném zrealizování letního kempu Inter Academy Camp v 2019, jako tzv. vstupního testu země, vyústila naše vzájemné jednání s Interem do společného zájmu - otevření projektu Inter Academy Czech Republic s centrálou v Praze.

Pozitivním pro zástupce Interu během vzájemných testování a jednání byla tradice fotbalu v České republice, fyzická zdatnost a zájem dětí a rodičů o sport, ale i schopnosti místních trenérů vzdělávat se a přijímat nové výzvy.

Inter Academy Czech Republic se zaměřuje na děti ve věku 5 až 12 let. Je účast v akademii alternativou nebo spíše doplněním výcviku v místních fotbalových klubech? A spolupracujete s pražskými fotbalovými společnosti?

Projekt Inter Academy Czech Republic není postaven na cílech a pozici doplňkového tréninku pro hráče místních fotbalových klubů, ale na formování, výchově a trénovaní vlastních dětí, chlapců a dívek ve věku od 5 do 12 let prostřednictvím našich vlastních trenérů vyškolených mládežnickou metodologií Inter a pod nepřetržitým dohledem stálého profesionálního trenéra z akademie Inter. V rámci promo našich aktivit spolupracujeme s místními školami, případně jsme schopni po dohodě se zájemci zrealizovat ukázkový trénink pro místní kluby a týmy hráčů nebo semináře pro skupiny mládežnických trenérů.

V létě pořádáte také tři kempy Inter Academy Camp, které jsou už teď téměř vyprodané. Jaká je přidaná hodnota těchto kempů?

Po loňském úspěšném a premiérovém kempu Inter Academy Camp v České republice ve městě Trutnov, znovu přinášíme pro děti, chlapce a dívky, hráče i brankáře ve věku 5 až 17 let možnost zúčastnit se krátkodobého tréninkového kempu nerazzurri. V rámci kempů si děti v realitě domácího prostředí mohou vyzkoušet tréninkové jednotky podle úspěšné metodologie Inter Academy a pod vedením profesionálních trenérů akademie Inter z Milána a za asistence našich lokálních trenérů. Kromě fotbalového vyžití, zajímavých tréninkových jednotek si účastníci již tradičně odnášejí z kempu nové kamarádství, neopakovatelné zážitky a nové zkušenosti do svého dalšího sportovního růstu. Každý účastník kempu získává tréninkové oblečení, certifikát o absolvování kempu a hodnotící list od svého trenéra.

Vyhledává Inter Milán mezi účastníky kempu a akademií nové fotbalové talenty? A stalo se již, že mladý fotbalista dostal nabídku k přestoupení do milánského družstva?

Ano, v rámci celosvětových projektů Inter Academy jsou již případy, kdy se hráči z lokální akademie Inter dostali přímo do mládežnických elit týmů přímo v Miláně. Cílem projektů Inter Academy, ať už akademii či kempů, ale není primárně vyhledávání nových fotbalových talentů v dané zemi, nýbrž poskytnout možnost mladým hráčům trénovat a vyzkoušet si přímo v domácím prostředí tréninkový proces podle metodologie a know-how jednoho ze světových největších klubů.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Marek Frnda

Loading…