Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

17.12.2019

Laboratoř Imunoterapie má za sebou výrazné mezinárodní aktivity

Laboratoř Imunoterapie Mikrobiologického ústavu Akademie věd ČR se těší v zahraničí velkému ohlasu. Ukazují to i aktivity za poslední čtvrtletí letošního roku.

Výzkumné pracoviště vedené dr. Luca Vannucci se zúčastnilo celé řady mezinárodních vědeckých akcí. V říjnu byly aktivity laboratoře představeny ve Spartě, Řecku, v příležitosti Světového kongresu pokroků v onkologii 2019. Workshop, během kterého se představila i další pracoviště Mikrobiologického ústavu, byl vyhodnocen jako nejlepší celého kongresu. Následující měsíc dr. Luca Vannucci uspořádal jednu část Setkání imunologických a alergologických společností ze střední Evropy (Mesia). I tentokrát nechyběly pozitivní ohlasy od kolegů. «Příští setkání Mesia proběhne v Praze v roce 2022 a bude ho pořádat náš ústav», uvádí dr. Luca Vannucci, který je i nadále předsedou České imunologické společnosti.

Silný mezinárodní charakter je patrný i uvnitř laboratoře, kde v současnosti působí tři studentky na Erasmus+ z Anglie a Basilicaty. «V lednu navštívili laboratoř a ústav dva významní japonští vědci, dr. Yamanishi a prof. Haruki Okamura, kteří mě pozvali do Japonska, abych tam přednesl několik přednášek a představil naše výzkumné techniky», představuje jednu z aktivit na příští rok dr. Luca Vannucci.

Aktivity a vědecké bádání Laboratoře Imunoterapie podporoval i Camic v rámci projektu Podporuj výzkum s Camic.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Camic

Loading…