Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.10.2015

Lety do Itálie v zimní letové sezóně

V neděli 25. října začala zimní letová sezóna. V sezóně, která potrvá do 26. března, byly potvrzeny některé spoje z letního období s Itálií, která i nadále zůstává v TOP 5 nejčastějších destinací pasažérů odlétajících z Letiště Praha.

 

Z Prahy bude i nadále létat italská vlajková společnost Alitalia. Společnost bude obsluhovat třikrát za týden (úterý, sobota a neděle) odpolední přímá spojení s Roma Fiumicino a dvakrát za týden (úterý a sobota) odpolední přímé lety do Pisy. Od března se pak zvýší počet týdenních letů do Roma Fiumicino. Na rozdíl od ostatních společností se Alitalia rozhodla rozšířit občerstvení servírované zdarma na palubě jejich letadel na jeden alkoholický či nealkoholický nápoj a na jeden sendwich. Nezměnily se naopak parametry přepravovaných zavazadel: pasažéři si mohou vzít zavazadlo s maximální hmotností 23 kilogramů a příruční zavazadlo o maximální hmotností 8 kilogramů.

 

Do Itálie budou létat z Prahy také spojení české vlajkové společnosti ČSA, jež léta v codeshare se společností Smartwings. Společnost bude létat denně do Milano Malpensa a Roma Fiumicino. Na zimu budou potvrzeny i některé lety z letní sezóny: do Bologně budou obsluhovány přímé lety v pondělí, středu, pátek a neděli, zatímco do Benátek bude ČSA létat v úterý, čtvrtek a sobotu. I nadále pasažéři budou moci přepravovat v základním tarifu zavazadlo s maximální hmotností 15 kilogramů.

 

Spoje obsluhované low-cost společnostmi zůstávají stabilní. EasyJet bude i nadále obsluhovat denní lety do Milano Malpensa a Roma Fiumicino, ke kterým se přidá od února 2016 lety do Benátek a od března 2016 lety do Neapole. Na jih Itálie sází společnost Wizz Air, jež bude i nadále létat dvakrát týdně (ve středu a sobotu) do Neapole a třikrát týdně (v úterý, čtvrtek a sobotu) do Bari. Bylo potrvzeno také přímé spojení s Bergamem pětkrát týdně (každý den kromě úterý a sobotu). Dvakrát týdně (v úterý a sobotu) bude společnost létat do Trevisa a třikrát týdně (v úterý, čtvrtek a sobotu) do Roma Ciampino.

 

Z Prahy nově létají i další low-cost společnosti. Společnost Volotea bude létat dvakrát týdně (ve čtvrtek a neděli) do Benátek, ale častost letů se zvýší v prosinci. Společnost Vueling bude létat jednou týdně do Florencie (v pátek), ovšem častost se zvýší na dva lety týdně v průběhu prosince. Společnost bude létat i šestkrát týdně (každý den kromě v úterý) na Roma Fiumicino.

 

 Zdroj fotografie: Vaclav Havel Airport Prague

Loading…