Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

21.12.2021

Luca Vannucci byl opětovně zvolen předsedou České imunologické společnosti

Dr. Luca Vannucci, vedoucí Laboratoře imunoterapie v Mikrobiologickém ústavu Akademie věd ČR, byl v polovině prosince zvolen na další tři roky předsedou České imunologické společnosti (ČIS).

V příštích třech letech čekají ČIS významné události. V listopadu roku 2022 bude hostit v Praze kongres 11 imunologických společností ze střední Evropy a rok poté ČIS oslaví 50 let od svého založení. Na akcích uspořádaných k tomuto výročí vystoupí významní vědci, například prof. Alberto Mantovani z Itálie. „Společnost sdružuje badatele, kteří se věnují vědeckému výzkumu v oblasti lidské imunity,“ uvedl dott. Vannucci. Podobně jako další vědecké společnosti ČIS pořádá semináře, které členům umožňují prohloubit a aktualizovat jejich poznatky, podporuje mezinárodní spolupráci a účastní se organizace vědeckých akcí. Každý rok pak uděluje Cenu Jaroslava Šterzle mladým badatelům a Cenu Petra Pospíšila, Maria Campy a Franca Moscy za zajímavou studii v oblasti přirozené imunity a nádorů.

Dr. Vannucci rovněž vede Laboratoř imunoterapie. V prostorech laboratoře probíhají významné stavební práce, jež by měly skončit v únoru. Díky rekonstrukci se zlepší podmínky pro vědeckou práci a laboratoř obdrží nové stroje. Letos laboratoř vydala šest článků, jež představily výsledky vědeckého výzkumu tohoto pracoviště a jeho národních a mezinárodních partnerů. „Významná americká vědecká revue PNAS vydala článek o nádoru slinivky, který jsme vypracovali s vědeckou skupinou v Turíně, a další významný výstup se týkal vlivu imunity na rozvoj nádorových struktur,“ uvedl Luca Vannucci. Laboratoř je i nadále aktivní v mezinárodních vztazích a výměnách a podporuje studia mladých badatelů. Laboratoř se také účastní projektu Otevřené vědy, díky kterému se čeští středoškolští studenti mohou účastnit osm hodin měsíčně chodu laboratoře a poznat zblízka vědeckou práci.

Fyzické osoby a firmy mohou podpořit významný vědecký výzkum Laboratoře imunoterapie v oblasti nádorů skrze sbírku Podporuj výzkum s Camic, kterou pořádá Italsko-česká obchodní a průmyslová komora (link: https://www.camic.cz/cs/project/podporuj-vyzkum-s-camic/).

 

 

 

Loading…