Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

06.10.2022

Mr G’s, nový koncept fusion kuchyně Riccarda Lucqueho

Restaurace Mr G’s je konceptem fusion kuchyně, skrze který Riccardo Lucque spolu se svým partnerem v projektu a šéfkuchařem Gregem Haynesem vstoupil do asijské gastronomie.

Nová restaurace se nachází v prostorách bývalé La Bottega Gastronomica v Praze 3, která během několika málo týdnů přeměnila svůj vnitřní design. V restauraci jasně převažuje asijská fusion gastronomie se silnými thajskými vlivy. Riccardo Lucque, jenž patří mezi nejznámější italské podnikatele v gastronomii v Praze a České republice, se pustil do nového podnikatelského projektu díky osobnosti australského šéfkuchaře Grega Haynese, který pracoval v La Bottega Gastronomica. „Greg velmi dobře zná asijskou gastronomii a několik let žil v Číně,“ dodal Lucque.

V nabídce pokrmů převažují ryby a mořské plody připravené podle chutí typických pro asijský kontinent, jakou jsou lime, zázvor, pálivé papričky a další bylinky a suroviny. Hlavní filozofií restaurace je sdílení pokrmů, které spolu ochutnávají hosté u jednoho stolu. „Italský prvek ale zůstal v nabídce vín,“ poukázal Lucque. Restaurace totiž „zdědila“ rozsáhlou nabídku italských vín.

První ohlasy jsou podle Lucqueho pozitivní. Nová restaurace, která otevřela na konci září, byla také způsobem, jak pokračovat spolupráci s Gregem Haynesem. Sehnat na pražském či českém trhu práce zkušené a schopné šéfkuchaře je totiž čím dál obtížnější. Podle Lucqueho je nedostatek personálu „velkou bolestí“ pro odvětví gastronomie. Italský podnikatel se ale obává, že se nejedná o dočasný stav. Čím dál více zaměstnanců navíc požadují smlouvy na částečný úvazek. „Asi se budeme muset naučit pracovat novým způsobem,“ řekl Lucque, jehož restaurace nabízí nadstandardní pracovní podmínky.

Dalším velkým tématem pro pohostinství je růst cen energií a skokový nárůst nákladů. „Máme externího spolupracovníka, který pro nás monitoruje ceny energií a díky němu je máme zafixované do 31. prosince,“ řekl Lucque, který se obává bankrotu řady restaurací i výrazného poklesu marží. „Nemůže totiž přenést všechna navýšení nákladů na naše klienty, protože bychom už nebyli konkurenceschopní,“ dodal spolumajitel skupiny La Collezione.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Mr G’s

Loading…