Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

16.10.2020

Nájmy v Praze zaznamenaly v prvním pololetí roku lehký pokles

Nájmy bytů v Praze zaznamenaly v prvním pololetí lehký pokles. Ukazuje to analýza vypracovaná agenturou Deloitte pro magistrát Hlavního města Prahy.

V prvních šesti měsících letošního roku se průměrný nájem rezidenční nemovitosti v Praze snížil meziročně o cirka tři procenta na 300 korun za metr čtvereční za měsíc. To je zlom ve srovnání s vývojem v posledních pěti letech, kdy se průměrný nájem zvýšil o více než 40 procent. „Ceny vlastnického bydlení rostly i v prvním pololetí roku 2020, kdy výše nájmů naopak klesly,“ uvádí Petr Hána, senior manažer v Deloitte pro reality.

Mezi jednotlivými pražskými oblastmi panují velké rozdíly. Ve vnějších čtvrtí se průměrný nájem pohybuje kolem 200 korun za metr čtvereční měsíčně. Nejdražší oblasti jsou pak ve středu města či na Vinohradech. V těchto oblastech se v posledních měsících výrazně zvýšila nabídka. „Vliv útlumu turismu a krátkodobých pronájmů na nájmy v celé Praze je patrný. „Také s ohledem na současnou situaci chybí v Praze tisíce vysokoškoláků. S takovými faktory je třeba počítat, pokud se situace začne vracet do normálnějšího stavu,“ říká náměstek primátora pro územní rozvoj Petr Hlaváček.

 

Zdroj: https://www.praha.eu

Zdroj fotografie: Deloitte

Loading…