Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.10.2015

Nová Mosilana otevřela brány svého závodu veřejnosti

Nová Mosilana uspořádala v sobotu 3. října Den otevřených dveří pro rodiny svých zaměstnanců a širokou veřejnost. Společnost tak oslavila, že je již dvacátým rokem součástí prestižní italské skupiny Marzotto.

 

 

V rámci skupiny Marzotto se Nová Mosilana stala jednou z nejdůležitějších a nejdynamičtějších výrobních realit. “Naše zkušenost těchto dvaceti let je velice pozitivní, a to především v posledních pěti letech,” říká generální ředitel Nové Mosilany Andrea Busolo. “Rok 2014 byl taktéž mimořádně příznivý a dobré tempo růstu zaznamenáváme i letos. To ukazuje, že za posledních dvacet let jsme urazili díky investicím naší skupiny obrovský kus cesty, a Nová Mosilana dnes patří k našim hlavním závodům. Náš cíl do budoucnosti tak zůstává stále stejný: být silně konkurenceschopní a dodávat naší mateřské společnosti látky té nejvyšší kvality.”

 

Na Den otevřených dveřích jsme se ptali předsedy představenstva Nové Mosilany Ing. Pavla Zezuly.

 

 

V sobotu 3. října se odehrál Den otevřených dveří v Nové Mosilaně. Jak hodnotíte průběh akce?

Po delší době jsme otevřili brány našeho podniku široké veřejnosti, abychom společně oslavili úspěšných 20 let, kdy jsme se stali součástí skupiny Marzotto Group. Celkově nás během sobotního odpoledne navštívilo téměř 1,1 tisíc návštěvníků. Velká většina z nich zavítala do našich výrobních provozů, aby se seznámili s výrobou luxusních vlněných tkanin pro konfekční firmy jako jsou Hugo Boss či Armani. Přišla nás podpořit i řada osobností z veřejného života, ale akce byla tentokrát spíše zaměřena na rodiny s dětmi. Cílem bylo zabavit naše malé návštěvníky a rodičům prezentovat textilní průmysl jako zajímavý obor, který má i nadále perspektivu. Využili jsme i tohoto dne k představení našeho modernizovaného loga společnosti, které lépe vystihuje naši aktuální identitu.

Pane předsedo, v Nové Mosilaně působíte prakticky od doby, kdy brněnský závod převzala italská skupina Marzotto. Jaké vztahy vznikly za těchto dvacet let mezi Novou Mosilanou a Brnem?

Mosilanské vztahy s Brnem se začaly budovat již téměř před 70 lety, kdy Mosilana vznikla po 2. světové válce spojením několika brněnských textílních firem. Jsem přesvědčen, že město Brno je nadále hrdé na svoji úspešnou textiláckou minulost, ze které vzešlo, a já mám radost, že díky našemu novodobému rozvoji ve skupině Marzotto můžeme být nadále pokračovatelem těchto tradic.

Dne otevřených dveří se zúčastnil i CEO skupiny Marzotto. Považujete to za projev uznání kvality Vaší práce a výroby v Brně?

Pan Dott. Sergio Tamborini je i místopředsedou představenstva Nové Mosilany a.s., takže býváme pravidelně v kontaktu. Tentokrát přijel především podpořit naši oslavu a nás opravdu těší, že viděl takový zájem veřejnosti o Novou Mosilanu a strávil s námi příjemné odpoledne.

Zdroj fotografie: Archív Nová Mosilana

 

Loading…