Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

25.09.2020

Nová pravidla pro cesty z ČR do Německa a Rakouska

Kvůli šíření nákazy nového koronaviru Německo a Rakousko zavádí nová omezení pro cesty do a z České republiky.

Od středy 23. září Německo považuje za rizikovou celou Českou republiku. Kdo v posledních 14 dnech pobýval v rizikové oblasti se musí prokázat na hranicích negativním testem či nastoupit karanténu. "Výjimky platí například pro průjezd, nezbytně nutné a nepřeložitelné pracovní nebo zdravotní cesty, pro přeshraniční pohyb osob, zboží a nákladů z pracovních důvodů či pro osoby, které v rizikové oblasti pobývaly méně než 48 hodin nebo mají jiný závažný důvod,” uvádí advokátní kancelář bpv Braun Partners.

Od pondělí 28. září zařadí Rakousko mezi rizikové oblasti Prahu. Kdo v posledních 14 dnech pobýval na území českého hlavního města se musí prokázat negativním testem nebo nastoupit karanténu. „Karanténní opatření se nevztahuje na osoby, které přes Rakousko tranzitují bez zastávky," uvedlo české ministerstvo, které chce s rakouskou protistranou jednat i o dalších výjimkách.

Pravidelně  aktualizované informace zde: https://www.camic.cz/cs/news/nova-pravidla-pro-cestovani-zdo-ceske-republiky-a-zdo-italie/


Zdroj: www.bpv-bp.com

Zdroj fotografie: Wikimedia

Loading…