Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

05.11.2020

Od 9. listopadu se Itálie vrátí na seznam rizikových zemí

Od pondělí 9. listopadu se Itálie vrátí mezi země, které ČR považuje za rizikové. Informuje o tom české ministerstvo zahraničí.

Pro osoby, které v poslední čtrnácti dnech pobývaly alespoň dvanáct hodin na italském území, vznikají při příjezdu do ČR nové povinnosti. Tyto osoby musí oznámit svůj příjezd do ČR hygienické stanici skrze elektronický formulář.
Pro vstup je nutné mít negativní test PCR ne starší než 72h anebo si ho udělat do 5 dní od vstupu do ČR, na své náklady. O výsledku je nutné informovat hygienickou stanici.
Z povinnosti mají výjimku zaměstnanci v mezinárodní dopravě, pendleři, osoby mladší pěti let, občané EU a cizinci s povoleným dlouhodobým nebo trvalým pobytem v EU, kteří tranzitují do 12 hodin přes ČR, nebo cestují do ČR na dobu nepřesahující 12 hodin z naléhavých zdravotních, rodinných, obchodních nebo pracovních důvodů.

Alespoň do 20.listopadu platí opatření přijatá v rámci nouzového stavu, která fakticky znemožňují cesty za turistickým účelem. Kontroly na hranicích nebyly obnoveny.

Více informací: https://www.camic.cz/cs/news/nova-pravidla-pro-cestovani-zdo-ceske-republiky-a-zdo-italie/

Zdroj: https://www.mzcr.cz

Zdroj fotografie: mzv.cz

 

Loading…