Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

18.01.2021

Odstartoval nový kompenzační program COVID Gastro – Uzavřené provozovny

V pondělí 18. ledna byl zahájen příjem žádostí v novém kompenzačním programu COVID Gastro - Uzavřené provozovny. Firmy mohou žádat o příspěvek do 1. března.

„Předpokládáme, že o tuto dotaci požádá zhruba sto tisíc podnikatelů z aktuálně krizovými opatřeními nejvíc dotčených odvětví, kterými jsou například restaurace, kavárny, maloobchodní prodejny,“ uvedl vicepremiér Karel Havlíček. Podniky musí v posledním kvartálu loňského roku vykázat propad tržeb o alespoň třicet procent. Firmy mohou žádat o příspěvek ve výši 400 korun na zaměstnance či spolupracující osobu za den omezení. Přijetím příspěvku se firmy zavazují pokračovat svou aktivitu alespoň tři měsíce od uznání kompenzace.

Jednotlivým provozovnám ministerstvo stanovilo počet dnů s nárokem na kompenzaci v období od 9. října do 10. ledna: pro sportovní zařízení to je 79 dní, restaurace a bary 74 dní či maloobchodní prodejny s nezákladním zbožím 60 dní. Program má nyní k dispozici 2,5 miliardu korun. Vyplácení příspěvků začne po notifikaci Evropské komisi programu.

Program nestanovil maximální výši příspěvku. Na firmy se však stahuje limit 800.000 eur stanovený dočasným rámcem EU. Do limitu se započítávají i příspěvky z dalších programů schválených podle článku 3.1, například z programu Covid – Nájemné. Do výpočtu kompenzace nejsou zahrnuta pracovní místa podpořená z programů pro odvětví sportu, turistického ubytování, zemědělství a potravinářství a kultury.

Podrobnosti programu a více info: ZDE

Zdroj: www.mpo.cz

Zdroj fotografie: mpo.cz

 

Loading…