Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

26.10.2021

Po příjezdu ze zahraničí už nebude povinná karanténa

Od pondělí 1. listopadu zahraniční cestující po vstupu na české území již nebudou muset odejít do karantény. Uvedlo to ministerstvo zdravotnictví.

S karanténou musí v současnosti počítat lidé, kteří přijíždí ze zemí s vysokým a extrémním rizikem nákazy. Jedná se například o Německo, Rakousko, Slovensko či Rusko. Nařízení již nyní počítá s několika výjimkami z povinné karantény, například pro naočkované osoby. Od 1. listopadu však povinnost odpadne pro všechny osoby a to kvůli rozsudku Městského soudu v Praze z minulého týdne, který zrušil část opatření ministerstva zdravotnictví.

Pro cestující ze zemí s vysokým a extrémním rizikem však nadále bude platit povinnost vyplnit příjezdový formulář a postoupit PCR test po příjezdu na české území. Až do ohlášení negativního výsledku testu musí mít cestující nasazený respirátor, když se pohybuje mimo domov.

Podmínky pro cestující z Itálie, která je zemí s nízkým rizikem, se nemění. V tomto případě je nutné vyplnit příjezdový formulář a udělat test před nebo po příjezdu do ČR. Z povinného testu mají výjimku naočkované osoby nebo lidé, kteří se nejpozději před šesti měsíci uzdravili z nemoci covid-19.

Fonte: www.irozhlas.cz

Fonte fotografia: mzv.cz

Loading…