Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.04.2024

Počet firemních bankrotů dále klesal

Počet firem, které zbankrotovaly v prvním čtvrtletí letošního roku dále klesal. Uvedla to společnost CRIF – Czech Credit Bureau, jež je členem Italsko-české komory.

V prvních třech měsících letošního roku zbankrotovalo 168 firem, o 11% méně než před rokem. Počet podaných insolvenčních návrhů klesl o osm procent na 239. „Z hlediska počtu bankrotů jsou české firmy ve velmi dobré kondici. Přestože se v okolních zemích počet bankrotů firem zvyšuje, trend v ČR je odlišný,“ uvedla analytička CRIF Věra Kameníčková. CRIF nepředpovídá, že by se počet insolvenčních řízení měl prudce zvýšit ani v dalších měsících.

V prvním čtvrtletí však vstoupilo do insolvenčního řízení několik velkých firem. Jednalo se například o ČKD Blansko, jež je v problémech kvůli sankcionovaným ruským vlastníkům, či poskytovatel spotřebitelských úvwěru Fair Credit. Insolvenčnímu řízení se naopak vyhla Liberty Ostrava, které soud prodloužil moratorium.

Zdroj a zdroj fotografie: https://www.informaceofirmach.cz/crif-firemnich-bankrotu-ubyva-za-prvni-ctvrtleti-letosniho-roku-jich-bylo-o-11-mene-nez-loni/

Loading…