Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.09.2017

Počet zadaných veřejných zakázek se téměř zdvojnásobil

Veřejní zadavatelé se snaží ještě před volbami vybrat zhotovitele pro co nejvyšší počet veřejných zakázek. Ukazuje to zpráva agentury CEEC Research.

V prvních sedmi měsících letošního roku veřejní zadavatelé ukončili a vybrali dodavatele pro téměř 16 tisíc veřejných zakázek v hodnotě 182 miliard korun. Objem zadaných veřejných zakázek se tak prakticky zdvojnásobil. Naopak počet nově vyhlášených soutěží na zadání veřejné zakázky se snížil na 4500 zakázek v hodnotě 172 miliard korun.

„V prvních sedmi měsících tohoto roku jsme viděli velice výrazný nárůst objemu veřejných investic. Do jisté míry to souvisí i s proinvestiční politikou vlády a volbami, které v tomto roce proběhnou. Růst veřejných investic je vidět zejména ve stavebnictví, kde se podařilo oživit sektor a vrátit jej k růstu,“ uvedl k vývoji ředitel CEEC ResearchJiří Vacek. Právě stavební firmy ale kritizují některé aspekty zadávání veřejných zakázek, a to například soutěžení na nejnižší cenu či velké roční výkyvy v objemu zadaných zakázek.

Zdroj: www.ceec.eu

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…