Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.04.2019

Přes sedmdesát procent českých zaměstnanců je spokojeno ve své práci

Spokojenost českých zaměstnanců s jejich zaměstnáním se v posledním roce výrazně zvýšila. Ukázal to průzkum vypracovaný pro agenturu Grafton Recruitment, jež je součástí italské skupiny Gi Group, člena Camic.

Podle údajů sesbíraných mezi 1200 zaměstnanci v České republice bylo spokojeno ve své práci zhruba 72 procent zaměstnanců. Míra spokojenosti se meziročně zvýšila o dvanáct procentních bodů. „Jedním z důvodů rostoucí spokojenosti je skutečnost, že 67 % zaměstnanců dostalo v uplynulém roce přidáno,“ uvádí Jitka Součková z Grafton Recruitment a dodává: „Mzda totiž pro zaměstnance představuje stále tu největší motivaci.“ Dalšími faktory, jež mají významný vliv na spokojenost zaměstnanců, jsou kvalita mezilidských vztahů s kolegy a nadřízenými. Mezi ženami je důraz na dobrou atmosférou na pracovišti o něco vyšší, muži se pak spíše zaměřují na výši mzdy.

Ovšem i spokojený zaměstnanec uvažuje o změně zaměstnavatele. Zhruba čtvrtina zaměstnanců si aktivně hledá novou práci. Další 41 procent zaměstnanců pak situaci sleduje spíše pasivně a čeká na lepší nabídku. Vyšší ochotu změnit práci vykazují zaměstnanci, kterým v průběhu roku nebyla zvýšena mzda, již cítí v práci příliš vysoký stres, nemají dostatek benefitů a nevidí v současném zaměstnání možnosti profesního růstu.

Zdroj: www.grafton.cz

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…