Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

07.07.2022

Problémy v letecké přepravě se Itálie týkají jen v omezené míře

Problémy, které letos v létě zasahují leteckou přepravu v Evropě, se Itálie zatím dotýkají jen v omezené míře. Uvedl to italský úřad pro civilní letectví Enac.

Hlavní problémy v Evropě způsobují nedostatek personálu leteckých společnosti i provozovatelů letišť a v menší míře pak stávky. Komplikace zaznamenané v Itálii jsou především výsledkem problémů vzniklých v zahraničí. „V současnosti jsou komplikace jen na letištích v Bergamu, kam létá Ryanair, a v Benátkách, kde jsou další low-cost společnosti,“ uvedl předseda Enacu Pierluigi di Palma.

Podlě předsedy úřadu se italský systém lépe vyrovnal s náhlým a strmým růstem poptávky díky vládní podpoře a kurzarbeitu, jež omezily odchod personálu ze sektoru. Za opatření italská vláda utratila na 800 milionů eur.

Italská letiště letos také zaznamenala silný růst přepravy. Od ledna do května italskými letišti prošlo na 52 milionů pasažérů, což je zhruba pětkrát více než v roce 2021 a o 19 milionů lidí méně než v roce 2019. V květnu však počet odbavených pasažérů činil 15,3 miliony, což bylo o deset procent méně než v roce 2019.

Zdroj: www.ansa.it

Zdroj fotografie: adr.it

Loading…