Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.05.2020

Program Pětadvacítka byl rozšířen i na společníky v s.r.o.

Zákon, který rozšiřuje pomocný program Pětadvacítka i na společníky v s.r.o., dokončil svůj legislativní proces. Finanční úřady již přijímají žádosti o vyplacení bonusu.

Jako v případě OSVČ, společníci v s.r.o. dostanou podporu 500 korun za den za každý měsíc, kdy jejich podnikatelská činnost byla omezena vládními opatřeními proti šíření nemoci Covid-19. O bonus lze zažádat na formulářích Finanční správy, jež obsahují i čestné prohlášení subjektu. V případě, že se žádost bude týkat celého bonusového období, a sice od 12. března do 8. června, tak žadatel dostane 44.500 korun. Celkové předpokládané náklady na rozšíření programu činí zhruba 15 miliard korun.

Společníci v s.r.o. ale musí splňovat více kritérií než OSVČ. Na podporu dosáhnou osoby, jež k 12. březnu byly ve firmě jediným společníkem či druhým společníkem spolu s příbuzným v přímé linii. Podpora nemůže být vyplacena osobám, jež mají příjem ze zaměstnání, jež zakládá povinnost účastnit se zdravotního pojištění, nebo již čerpaly na sebe pomoc z programu Pětadvacítka pro OSVČ či Antivirus pro zaměstnance. Samotná firma musela dosáhnout v loňském roce alespoň 180.000 korun příjmů nebo prokazatelným způsobem předpokládá, že takového příjmu dosáhne v letech 2020 nebo 2021. Společnost také nesmí být v průběhu bonusového období v úpadku či likvidaci nebo na seznamu nespolehlivých plátců DPH.

Zdroj: www.mfcr.cz

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…