Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

10.02.2016

Riccardo Lucque skloubil restauraci a bistro

Od otevření Aromi Ristorante & Bistrò, nového podniku Riccardo Lucqueho, jež nahradil restauraci v ulici Mánesova, uběhly čtyři měsíce.

O změnách, které nový podnik přinesl, jsme mluvili přímo s Riccardem Lucquem. “Současná lokace je daleko více viditelná, nachází se na náměstí Míru poblíž Vinohradského divadla,” říká Lucque. “Naše prostory jsou velice rozsáhlé a vzdušné s výhledem přímo na náměstí a zahrádkou ve vnitrobloku. Navíc máme k dispozici i sál v suterénu. Tolik místa nám dovoluje využívat podnik k více aktivitám.”

Kromě adresy se však změnil i celkový styl podniku, který není pouze klasickou restaurací. “Aromi je samozřejmě také restaurací klasického střihu,” upřesňuje Lucque. “V přední části jsme však zřídili kavárenskou zónu, kde provozujeme takové Aromi light a podáváme tam snídaně, lehké obědy či jen kávu s občerstvením. Převzali jsme tak koncept, který jsme využili i v dalších bistrech, které máme po Praze. V podniku jsou tak dvě nabídky: menu pro restauraci a menu pro bistro, které má samozřejmě o něco nižší ceny. Otevíráme v 8,30 a zůstáváme otevřeni po celý den.”

Částečná změna nastala i v kuchyni. “Restauraci řídí nový šéfkuchař, Robert Loose, který dříve pracoval v hotelu Augustine,” uvádí Lucque. “Robertovi se snažím teď předat cit pro kuchyni z regionu Marche, odkud pocházím. Tento region má výsadní postavení mezi regionálními italskými gastronomiemi, jejichž pokrmy nabízíme. Naše kuchyně se i nadále drží rysů, které nás od začátku charakterizují: jednoduchost, rafinovanost a velký důraz na kvalitu surovin.”

Design Aromi Ristorante & Bistrò je charakterizován spojením mezi kavárenskou zónou a restaurací, které prochází kuchyní. “Tento prvek, a sice že je nutné projít kuchyní, je jednou z věcí, které se mi na tomto projektu líbily nejvíce. Navržení prostorů nám umožňuje pořádat soukromé večery a párty, aniž by došlo k uzavření celé restaurace. A to citelně rozšiřuje naši nabídku. Pořádané akce však prochází pečlivým výběrem, nechceme, abych jich bylo příliš,” dodává Lucque.

Zdroj fotografie: Aromi.cz

Loading…