Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.08.2020

Skupina SIAD udělila svou první cenu v enologii

Skupina SIAD udělila svou první mezinárodní cenu v oblasti enologie. Soutěž, jejímž cílem je ocenit inovativní řešení pro vinařské odvětví, je pořádána spolu s italskou Meziprofesní organizací pro komunikaci vědění v enologii (Oicce).

V prvním ročníku soutěže byla cena udělena projektu řízeném enologem Marcem Giuliolim s názvem Odebrat kyslík z vinného moštu a tím snížit používání SO2. Projekt, jehož experimentální fáze probíhá v Kampánii, počítá s plným odebráním kyslíku z vinného moštu za účelem snížit přítomnost oxidu siřičitého při výrobě vína. První výsledky projektu se zdají povzbudivé. Vítěz dostane medaili a ekonomické ocenění.
Skupina SIAD již pracuje na pořádání druhého ročníku soutěže. „Cena je otevřená akademickým výzkumníkům, technikům, studentům, konsorciím a všem těm, jež vedou výzkumné projekty, jejichž součástí je inovativní využití dusíku, oxidu uhličitého, argonu či kyslíku v průběhu celého výrobního řetězce ve vinařském a enologickém sektoru,“ dodává skupina. Přihlásit se mohou projekty v jakémkoliv stádiu vývoje.

Zdroj: https://www.siad.com/it/news/

Zdroj fotografie: Siad

Loading…