Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

04.03.2021

Tento týden odstartoval nový portál daní

České Ministerstvo financí tento týden spustilo nový daňový portál Mojedane.cz.

Nový portál budou moci využívat prakticky všechny druhy poplatníků, od fyzických osob po firmy či živnostníky. Kromě přiznání k dani z příjmu bude možné v rámci stránek spravovat daň z nemovitosti, daň z přidané hodnoty a pro podnikatelské subjekty také například silniční daň. Ministerstvo financí by chtělo, aby portál začalo používat až půl milionu poplatníků. „V případě, že poplatník využije jakékoliv elektronické formy podání přiznání k dani z příjmu, a tudíž i skrze nový portál, získává prodlouženou lhůtu pro podání přiznání a zaplacení daně o jeden měsíc,“ uvedla ministryně financí Alena Schillerová. Tito poplatníci z řad fyzických osob a OSVČ budou mít čas na podání přiznání do 3. května.

Další novinkou jsou nové způsoby přihlášení. Kromě běžných přihlašovacích údajů vydaných finančními úřady či v rámci e-governementu, bude možné použít údaje pro vstup do datové schránky. Naprostou novinkou je pak přihlášení skrze bankovní identitu, kterou začaly poskytovat hlavní české banky. Služba je dnes dostupná například klientům ČSOB či České spořitelny (členové Camic).

Aplikace na nových stránkách by měly ulehčit poplatníkům správu svých daňových povinností. Finanční správě pak portál ulehčí správu daně a komunikace s občany.

Zdroj: www.mfcr.cz

Zdroj fotografie: Wikimedia

 

Loading…