Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.11.2020

Týden italské kuchyně bude letos věnovaný Fellinimu a Artusimu

Od 23. do 29. listopadu proběhne Týden Italské Kuchyně, série události v zahraničí věnovaných italské gastronomii, kterou každoročně pořádá italské ministerstvo zahraničí.

Kvůli epidemii proběhne letošní ročník týdny v České republice virtuálně. Do 30. listopadu je na stránkách Italského kulturního institutu v Praze viditelná výstava Jídlo v kresbách Federica Felliniho. Výstava představuje 19 kreseb režiséra z Rimini, který letos slaví 100. výročí narození. Fellinimu kreslíři je věnován i dnešní seminář, který začíná v 18 hodin na platformě Zoom, kde vystoupí scenáristka Laura Nuti.

I další hlavní postava letošního Týdne Italské Kuchyně pochází z Romagne, oblasti, jež je bohatá na gastronomické tradice. Dne 24. listopadu od 18 hodin proběhne na platformě Zoom přednáška s názvem Pellegrino Artusi, první gastronomický blogger. Massimo Montanari, který vyučuje na Boloňské univerzitě, představí historickou postavu Artusiho a jeho hlavní dílo, traktát z roku 1891 La scienza in cucina e l’arte del mangiare bene (Věda v kuchyni a umění dobrého jídla). Ten patří k hlavním dílům v historii italské gastronomie.

Akce v České republice pořádají Italské velvyslanectví v Praze e Italský kulturní institut v Praze.

Zdroj a zdroj fotografie: IKI Praga

Loading…