Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.03.2021

UniCredit a ENIT budou spolupracovat na oživení cestovního ruchu v Itálii

Bankovní skupina UniCredit a vládní agentura na podporu cestovního ruchu ENIT uzavřely dohodu o spolupráci v odvětví cestovního ruchu a výroby gastronomických specialit v Itálii.

Bankovní skupina a agentura budou spolupracovat na výběru nadějných podniků, jež si zaslouží finanční podporu. Výběr se zaměří na firmy, které podnikají v turismu a výrobě specialit. „Propojení dobrého jídla, kultury a krajinného dědictví je tou správnou cestou pro přilákání nového cestovního ruchu,“ uvedl zástupci UniCredit. Cílem je podpořit celkovou obnovu italské turistické nabídky. Aktivity jsou součástí plánu Made4Italy skupiny UniCredit na podporu malých a středních firem.

Podle předsedy agentury ENIT Giorgia Palmucciho i letos italský cestovní ruch musí počítat se silným poklesem zahraničních příjezdů ve srovnání s rokem 2019. Letos se očekává propad o 45 procent, což je určité zlepšení ve srovnání s rokem 2020, kdy pokles dosáhl 70 procent. „Očkovací pasy zajisté podpoří cesty letos v létě, v Itálii se ale vrátíme na úroveň roku 2019 nejdříve v roce 2023,“ uvedl Palmucci.

Zdroj: www.unicreditgroup.eu

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…