Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

01.03.2021

V pondělí 1. 3. začala v České republiky platit přesnější opatření

V pondělí začala v České republice platit přísnější protiepidemická opatření s omezením pohybu. Opatření jsou platná do 21. března. Vláda prodloužila do 28. března nouzový stav.

V pondělí jsou zakázány cesty mimo okres bydliště. Mezi výjimkami jsou například cesty za prací, lékařem či kvůli péči o děti či nesoběstačné osoby. Cesty mimo okres musí být doloženy prohlášením. Uvnitř okresů není potřeba předložit prohlášení při cestách za prací, na nákup potravin a nezbytného zboží či ze zdravotních důvodů. Některé aktivity, sport či výlety, ale lze dělat jen na území obce bydliště.

Hlavní město Praha je považováno za jediný okres. Kdo žije mimo Prahu a pracuje v hlavním městě, bude potřebovat prohlášení. Ministerstvo vnitra se kvůli silnému propojení rozhodlo spojit okresy Brno město a Brno venkov.

V pátek večer vláda rozhodla uzavřít i některé druhy obchodů, například papírnictví či prodejny oděvů a obuvi pro děti. Od pondělí jsou zavřené i všechny školy.

Od pondělí ve městech a mimo místo bydliště nejsou přípustné plátěné roušky. Chirurgické roušky jsou povinné i na pracovištích kromě situací, že se v prostoru nachází pouze jeden zaměstnanec.

ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ NALEZNETE ZDE:  www.mvcr.cz

Zdroj: www.vlada.cz

Zdroj fotografie: Wikimedia

Loading…