Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

09.09.2021

V Praze se představí zvučné sochy umělce Pinuccia Scioly

V Praze začala ve středu 8. září výstava děl sardinského sochaře mezinárodního věhlasu Pinuccia Scioly. Sciolovy sochy jsou k vidění na výstavě Můj čas nemá čas, která je otevřená do 8. října v Italské kulturním institutu.

V Sciolově dílu je patrná inspirace artefakty z období civilizací v době bronzové, kterými ostrov Sardinie oplývá. Sciola ale skrze své sochy promlouvá moderním jazykem. Jeho díla lze dokonce považovat za velmi netypické hudební nástroje, protože sochy jsou schopny vydávat strukturované zvuky. Zahájení výstavy tak doprovodila kapela Sardinia Crossing Jazz Ensemble. Ve středu 15. září od 18 hodin bude Italský institut promítat dokumentární snímek Born of Stone režiséra Emilia Bellua, který se věnuje životu sardinského sochaře. Díla byla zapůjčena nadací San Sperate, což je vesnice, kde se Sciola narodil.

Výstava pořádaná italským institutem je součástí projektu Sardinie, divuplný ostrov, který dostal záštitu Regionu Sardinie a probíhá ve spolupráci s italskou vládní agenturou na podporu cestovního ruchu ENIT, Italskou-českou obchodní a průmyslovou komorou, magazínem Progetto Repubblica Ceca, monitorem tisku La Pagina, restaurací Ichnusa Botega Bistro a cestovní kanceláří Sardegna Travel.

Zdroj a sdroj fotografie: Italský kulturní institut v Praze

Loading…