Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

24.07.2020

V Praze začíná poslední výzva inovativních voucherů

V Praze odstartovala v pátek 24.července poslední výzva inovativních voucherů. Vzhledem k vysokému HDP je Praha vyloučena z čerpání takřka všech evropských fondů a vouchery představují jeden z mála programů podpory pražským firmám a jejich projektům.

Ve výzvě je firmám, které předloží žádost do 17. září, k dispozici až 50 milionů korun. Podporu je určena projektům, v rámci kterých dochází ke spolupráci mezi firmami a výzkumnými institucemi. Podpora může dosáhnout až 75 procent nákladů u projektů do 500.000 korun nebo až 50 procent nákladů u větších projektů. Limit na jednu dotaci jsou dva miliony korun.  Skrze vouchery lze financovat, například, nákup výzkumných služeb, vývoj nového softwaru nebo hardwaru, vývoj nových systému a postupů, jež vedou k vyšší efektivitě firmy nebo vývoj nových výrobků.

O podporu se mohou ucházet malé a střední firmy (do 250 zaměstnanců), jež mají sídlo nebo provozovnu v Praze. Aktivita podpořená vouchery musí probíhat nebo mít dopad na území Hlavního města Prahy. Výzkumná instituce musí být uvedena na seznamu Ministerstva školství nebo splňovat definici organizace pro výzkum a šíření znalostí.

Zdroj: https://prazskyvoucher.cz/inovace/

Zdroj fotografie: praha.eu

Loading…