Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.10.2015

V Praze zítra proběhne stavební konference

Ve čtvrtek 15. října proběhne ve Velké zasedací síni Magistrátu hlavního města Prahy konference Italy & Czech Republic - Building Together. Konference je pořádána Velvyslanectvím Italské republiky v Praze a Italsko-českou obchodní a průmyslovou komorou ve spolupráci s italským Národním sdružením stavebních firem ANCE, Observatoří veřejných zakázek OICE a italským Institutem pro zahraniční obchod ICE. Firmy podpoří také náměstkyně na italském Ministerstvu pro hospodářský rozvoj senátorka Simona Vicari.

Hlavními tématy konference bude situace a specifické rysy českého stavebního trhu, infrastrukturální rozvoj České republiky a potenciální spolupráce mezi českými a italskými firmami. Témata představí vrcholní političtí představitelé, mezi kterými nebude chybět ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová, náměstek na Ministerstvu dopravy Kamil Rudolecký, primátorka HMP Adriana Krnáčová a náměstek primátorky HMP Matěj Stropnický.

Na důležitou událost v Praze přijedou zástupci více než padesáti italských firem, členů asociací ANCE a OICE, jež působí v prakticky všech odvětvích stavebního sektoru, od projektových až po stavebních pracích, ale také v rekonstrukci či v poskytování speciálních služeb. Zástupci italských firem se v odpoledních hodinách setkají v sídle Italsko-české komory se zástupci významných českých firem s cílem navázat nové vztahy hospodářské spolupráce.

“Hlavním cílem působení naší Komory je podpora italským firmám, jež chtějí vstoupit na český trh,” uvádí předseda Italsko-české komory Gianfranco Pinciroli. “Konference Italy & Czech Republic - Building Together poslouží k prezentaci specifik českého trhu především v oblasti fungování veřejné správy a místní legislativy. Budou také ilustrovány hlavních příležitosti, jež ČR skýtá ve stavebním odvětví.”

“Stavební sektor a ceny realit zaznamenávají v posledních dvanácti měsících roku silný růst,” dodává místopředseda Komory pro stavební a realitní sektor Danilo Manghi. “Český stavební trh je zajímavý pro italské firmy především v oblasti veřejných zakázek, díky silným investicím do dopravní infrastruktury financovaných evropskými fondy. Ovšem i v privátním sektoru lze nalézt mnoho obchodních příležítostí, a to především v rezidenčním a administrativním sektoru.”

Konference proběhne ve čtvrtek 15. října od 8,30 do 12 hodin ve Velké zasedací síni Magistrátu hlavního města Prahy na Mariánském náměstí v Praze. B2B setkání proběhnou ve čtvrtek 15. října od 14 do 17 hodin v sídle Italsko-české komory na Mariánském náměstí v Praze.

Pozvánky a katalog italských firem: camic.cz

Pro více informací kontaktovat:


Erik Mentel
Project Manager

Italsko-česká obchodní a průmyslová komora  
Husova 159/25, 110 00 Praha 1 - Česká Republika     
Tel. +420 222 015 306,  mobil +420 602 762 486         
erik.mentel@camic.cz 

 

 

www.camic.cz  

 

 

 

Loading…