Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

18.10.2017

Chuť Itálie míří do třetího ročníku

Úspěšná road show Chuť Itálie bude pokračovat i v příštím roce. Uvádí to pořadatel akce, Společnost přátel Itálie, člen Italsko-české komory.

Letošní ročník road show proběhl mezi dubnem a srpnem ve čtyřech českých městech, a sice v Českém Krumlově, v Hradci Králové, v Praze a v Brně. Akce představila Itálii především z gastronomického a jazykového hlediska díky účasti italských výrobců regionálních potravin, kuchařských show  a prezentaci kurzů italského jazyka. „Akci hodnotíme jednoznačně pozitivně. Chuť Itálie vytvořila příležitost pro navázání vzájemně výhodných vztahů mezi Itálii a Českou republikou,“ poukazuje tajemnice Společnosti přátel Itálie, Eva Poddaná. „To také platí i pro italské prodejce regionálních produktů, kteří navázali nové zajímavé kontakty,“ upřesňuje.

Vzhledem k velkému ohlasu publika, který zaznamenal druhý ročník, Společnost přátel Itálie hodlá uspořádat road show Chuť Itálie i v příštím roce. „Už nyní jsou stanovena data „Chutě Itálie“ ve čtyřech městech a se zájmem o uspořádání akce se již ozvalo i několik dalších měst,“ popisuje Eva Poddaná a dodává: „Téměř všichni ze zúčastněných prodejců a účinkujících mají zájem být znovu při tom, totéž platí i pro vystupující.“

Druhý ročník Chutě Itálie proběhl ve spolupráci s agenturou Butterfly a pod záštitou Italského velvyslanectví v Praze, Italského kulturního institutu v Praze, Italsko-české obchodní a průmyslové komory a měst, kde byla akce uspořádána.

Zdroj: Italsko-česká komora – Společnost přátel Itálie

Zdroj fotografie: Společnost přátel Itálie

Loading…