Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.11.2021

Vláda obnovila podpůrné programy pro firmy a živnostníky

Vzhledem k zhoršující se epidemii covidu-19 a obnovení řady omezení česká vláda v pondělí 22. listopadu rozhodla obnovit řadu podpůrných programů pro firmy a živnostníky, které platily již na jaře. Podpůrná opatření budou platit do 31. prosince. Některé parametry se ve srovnání s podobnými programy z jara změnily.

Pro firmy, které zaznamenaly pokles příjmů o alespoň 30 procent, budou k dispozici programy Covid Nepokryté náklady a Covid 2021. V prvním programu firmy mohou dostat příspěvek ve výši 40 procent zaznamenané ztráty, v tom druhém pak podporu ve výši 300 korun za každé pracovní místo na plný úvazek a za každý podporovaný den. Správcem obou programů je Ministerstvo obchodu a průmyslu, které bude mít k dispozici až 12 miliard korun.

Ministerstvo financí obnoví příspěvek pro živnostníky a osoby samostatně výdělečně činné, které zaznamenaly propad příjmů o 30 procent. Příspěvek bude jako na jaře 1000 korun za podporovaný den. Ministerstvo navrhuje podpůrné období od 22. listopadu do 31. prosince. Opatření musí projednat parlament.

Pro firmy bude také obnoven podpůrný program Antivirus B, který lze využít při výpadcích ve výrobě v souvislosti s epidemií covid-19. Program spravuje Ministerstvo práce a sociálních věcí. Oznámil to vicepremiér Karel Havlíček.

Zdroj a zdroj fotografie: www.vlada.cz

Loading…