Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.04.2021

Vláda představila plán rozvolňování omezení

Česká vláda představila ve čtvrtek 22. dubna plán rozvolňování protiepidemických omezení.

Plán je rozdělen do šesti fází (balíčků), které budou vstupovat v platnost podle vývoje výskytu nákazy. Druhá fáze by měla začít v pondělí 3. května a předpokládá otevření všech obchodů a služeb pro péče o tělo. V tomto druhém případě se ale zákazníci budou muset prokazovat negativním testem.

Další fáze budou navázány na indikátor počtu nově nakažených za sedm dní na 100.00 obyvatel. Až indikátor klesne na 75 bude možné zahájit provoz venkovních prostorů barů a restaurací nebo venkovních kulturních akcí. Hotely budou moci ubytovat hosty s negativním testem až do jedné čtvrtiny jejich kapacity. Při hodnotě 50 a méně budou možné otevřít i vnitřní prostory barů, restaurací, posiloven, divadel nebo kin.

Vládní plán ale kritizovalo více podnikatelských asociací. Česká komora fitness, jež je členem Italsko-české komory, tvrdí, že posilovny budou smět otevřít podle vládního plánu nejdříve za měsíc. Podle Asociace hotelů a restaurací není důvod omezovat aktivity hotelů vzhledem k tomu, že hosté musí mít test. Obnova provozu venkovních prostorů bylo podle asociace možná ihned při nastavení hygienických pravidel. Svaz obchodu a cestovního ruchu naopak vládní plán uvítal.

Zdroj: www.vlada.cz

Zdroj fotografie: vlada.cz

 

Loading…