Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

18.01.2021

Vláda rozšířila okruh žadatelů programu Covid Nájemné III

Na zasedání v pondělí 18. ledna vláda rozhodla rozšířit okruh žadatelů kompenzačního programu Covid Nájemné.

V třetí výzvě programu Covid Nájemné budou moci žádat o příspěvek nejen firmy, které byly přímo omezené vládními opatřeními, ale také ty, které v posledním kvartálu zaznamenaly meziroční propad příjmů o dvě třetiny. Propad příjmů musí potvrdit auditor či daňový poradce. O příspěvek bude možné zažádat i v případě, že nájemce a pronajímatel jsou propojenými osobami. Stačí, když nájemce a pronajímatel nejsou jedním a tím samým subjektem.

Příjem žádostí začne 1. února 2021. Podnikatelské subjekty mohou zažádat o příspěvek ve výši 50 procent nájmů za měsíce říjen, listopad a prosinec. Žadatelé ale musí prokázat, že zaplatili alespoň 50 procent nájemného. Třetí výzva bude mít k dispozici tři miliardy korun. Limity jsou ty z předchozích výzev: maximální dotace činí 10 milionů korun a firmy nesmí přečerpat limit 800.000 eur stanovený dočasným rámcem.

Do 29. ledna mohou podnikatelské subjekty podávat žádosti v rámci druhé výzvy programu Covid Nájemné. V tomto případě příspěvek činí 50 procent nájmů za měsíce září, srpna a července. Správce programu, Ministerstvo průmyslu a obchodu, zaregistrovala 41.000 žádostí v hodnotě 3,3 miliardy korun. Podány byly žádosti o příspěvky v hodnotě 2,7 miliardy korun a schváleny byly žádosti v hodnotě 2,2 miliardy korun.

Podrobnosti programu a více info: ZDE

Zdroj: https://www.mpo.cz

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…