Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

03.10.2018

Area Italia na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně slavnostně otevřena

V úterý 2. října byla slavnostně otevřena Area Italia, výstavní prostor pro italské firmy na 60. ročníku Mezinárodního strojírenského veletrhu (MSV) v Brně. Expozici pořádá Italsko-česká obchodní a průmyslová komora.

Slavnostního otevření prostoru se zúčastnil předseda komory Gianfranco Pinciroli, první tajemník Italského velvyslanectví v Praze, Federico Bernardi, honorární konzul Itálie v Brně, Pavel Zezula, společně s francouzskými partnery, kteří uspořádali sousední francouzský pavilón. Přítomnost italského pavilónu šestý ročník po sobě ukazuje na silný zájem, který italské firmy mají o brněnský veletrh. “Padesát procent z 1600 vystavovatelů tvoří zahraniční firmy,” poukázal předseda Pinciroli. “Charakter veletrhů se v posledních letech mění. Nejedná se jen o představení novinek a prototypů, na veletrzích jde stále více o rozvoj vztahů se stávajícími i budoucími obchodními partnery. Mezinárodní strojírenský veletrh potvrzuje své přední postavení také díky účasti firem, jež jsou evropskými lídry v průmyslu,” dodal předseda Pinciroli. MSV potrvá v Brně do pátku 5. října.

Ve večerních hodinách v úterý 2. října proběhla v restauraci Castellana Trattoria neformální večeře s členy komory a s italskými a moravskými podnikateli. To byla také příležitost pro shrnutí prvního roku aktivit pobočky komory v Brně. “Díky častější přítomnosti v regionu roste zájem podnikatelů o aktivity a působení komory,” uvádí předseda Pinciroli. Dokazují to mnohé akce, které byly mezi lety 2017 a 2018 uspořádány v Brně i v celém Jihomoravském kraji, a také rostoucí členská základna.

V Area Italia jsou přítomné následující firmy:

AIdAM – Italská Asociace pro průmyslovou automatizaci a mechatroniku

Camozzi s.r.o

Berardi Bullonerie

Cosberg SPA

Dal Cason Trading s.r.l.

DN Chemicals s.r.l.

Gresele Macchine Vicenza s.r.l.

Serrmac International s.r.l.

Torneria Fanti R. s.r.l.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Camic

Loading…