Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.01.2018

KMV se stane výhradním distributorem nápojů Pepsi ve třech zemích střední Evropy

Skupina Karlovarské minerální vody, člen Italsko-české komory, uzavřela výraznou akvizici. Uvádí to skupina ve své tiskové zprávě.

Karlovarské minerální vody převezmou výrobu a exkluzivní distribuci nápojů a jiných výrobků skupiny PepsiCo ve třech zemích střední Evropy, a sice v České republice, v Maďarsku a na Slovensku. Díky akvizici skupina převezme i dva výrobní závody a zhruba 900 zaměstnanců. Aktivity, jež jsou objektem akvizice, generují příjmy v hodnotě 4,2 miliard korun, což odpovídá zhruba padesáti procentům obratu skupiny Karlovarské minerální vody v roce 2017. Hodnota transakce, kterou musí ještě schválit antimonopolní úřad, nebyla zveřejněna.

Skupina tak pokračuje ve svém růstu skrze akvizice výrobců v zemích střední Evropy. V posledních deseti letech Karlovarské minerální vody provedly akvizice v Bulharsku (2017), Maďarsku (2015) a Rakousku (2007).  „KMV v posledních letech potvrzují status úspěšné české firmy, která své know-how z tuzemska předává dál a úspěšně rozvíjí své zahraniční akvizice. Jsme hrdí, že jsme mezi několika českými firmami, které takto expandují do zahraničí a jsou strategicky i finančně připraveny a schopny kupovat lokální výrobce“, okomentoval akvizici generální ředitel skupiny Alessandro Pasquale.

Zdroj: http://kmv.cz

Zdroj fotografie: KMV

Loading…