Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

15.03.2018

V Sofii proběhlo setkání Italských obchodních komor v Evropě

V Sofii proběhlo 11. a 12. března setkání Italských obchodních komor v Evropě. Mítinku se zúčastnili představitelé třiceti italských obchodních komor, z České republiky přijeli předseda Italsko-české obchodní a průmyslové komory Gianfranco Pinciroli a generální tajemník Matteo Mariani.

Hlavními náměty diskuzí na setkání byly stav italských obchodních komor v Evropě a exportní vyhlídky italského hospodářství, jehož vývoz se vloni zvýšil o 7,4 procent. „Setkání bylo velice pozitivní a probíhalo, ve srovnání s předchozími roky, v uvolněnější atmosféře, a to zřejmě z toho důvodu, že odpadly některé obavy ze zásahů vlády do komorového systému,“ uvádí předseda Gianfranco Pinciroli. „V evropském srovnání je situace Italsko-české komory velice pozitivní. Jedním z našich silných bodů je úzká spolupráce s dalšími italskými institucemi, jako jsou Velvyslanectví nebo Italský kulturní institut“.

Část programu v hlavním městě Bulharska, jež v prvním semestru letošního roku předsedá Radě EU, byla věnována dopadu nových technologií 4.0 na podniky, zahraniční obchod a zaměstnanost.  V rámci programu proběhla v pondělí 12. března evropská konference s názvem EURONET-Italian Networking around Europe: INnovation and INTERNATIONalization in DIGITAL SOCIETY within the Bulgarian Presidency of EC 2018, které se zúčastnili zástupci italských a bulharských institucí a mezinárodní business komunity.

Zdroj: Camic

Zdroj Fotografie: Camic

Loading…