Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

16.06.2022

Cibandum zvažuje otevřeního druhého podniku

Společnost Cibandum s.r.o., která je členem Italsko-české komory, provozuje na pražských Vinohradech vinárnu La Cantina del Gusto. I přes náročné období způsobené pandemií covidu-19 se společnost chystá otevřít další podnik. Mluvili jsme o tom se spolumajitelkou Laurou Torchiaro.

Jak vznikla vaše aktivita v Praze?

Prahu jsem několikrát navštívila, město jsem si zamilovala a také jsem zjistila, jaké tady jsou pracovní příležitosti. V Itálii už mám aktivity v oblasti prodeje potravin a poradenství pro potravinářský sektor a mám za sebou zhruba dvacet let zkušenosti v pohostinství a odvětví cateringu. Než jsem tady rozjela podnikání, tak jsem si prostudovala místní nabídku a zaznamenala jsem velký zájem o kvalitní italské jídlo a víno, a to hlavně prosecco. Já pocházím z oblasti, kde se prosecco vyrábí, protože bydlím nedaleko od Trevisa. Podnik jsme otevřeli v roce 2019 a posloužil nám jako zkouška. Od začátku jsem chtěla, aby se orientoval spíš na obyvatele Prahy než na turisty. Náš podnik je vinárna, kterou vede jeden Ital, který v Praze bydlí už třicet let a v komunitě je hodně známý. Zaměřujeme se na prodej rozlévaného vína a na aperitiv, který se v Praze dobře ujal.

Jak jste se vyrovnali s období pandemie?

Během pandemie, která nastoupila jen pár měsíců od zahájení provozu, jsme zažili nelehké období. Ale udrželi jsme živý náš byznys díky prodeji rozlévaného vína a dodávkám domů. Když jsme mohli znovu otevřít, tak se klienti vrátili a ocenili naši práci. Proto zvažujeme otevřeního druhého podniku a máme již vyhlédnuté prostory. Chceme také navýšit dovoz italských kvalitních potravin, které nejsou tolik zastoupeny v katalozích distributorů či v nabídce restauracích, jedná se o některé druhy sýrů, vína či uzenin.

Jaká byla obnova aktivity v uplynulých měsících?

Loni v létě byl zájem obrovský. Lidé si chtěli vynahradit čas strávený v uzávěře a také méně cestovali do zahraničí. Mnoho lidí tak vidělo v našem podniku příležitost, jak si v Praze dopřát něco, co obvykle nacházeli v Itálii. Obnova aktivit v posledních měsících je místo toho pomalejší kvůli válce na Ukrajině, která je zeměpisně docela blízko. Kvůli růstu nákladů na živobytí jsou spotřebitelé opatrnější. Ale doufáme, že s příchodem léta začne znovu plodná sezóna.

Jaká vína jste vybrali do vinárny? A výběr produktů se omezuje jen na Benátsko, odkud pocházíte?

Základem našeho výběru jsou prosecco a aperitivy. Vidíme, že mezi Pražany roste zájem i o méně známá vína. Chceme tak rozšířit náš výběr o vína z méně známých ale velmi kvalitních sklepů. Chceme také prosadit myšlenku aperitiva, které kromě vína počítá i s „cicchettem“, typickou benátskou jednohubkou. To si myslím dobře odpovídá zvykům Pražanů, kteří s příchodem pěkného počasí milují být venku s pohárem dobrého vína. Ve výběru vín a potravin se neomezujeme jen na Benátsko, ale zaměřujeme se i na další italské regiony, protože milujeme celou italskou gastronomii. Chceme nabídnout malé skvělé podniky, které se nachází na celém italském území. Kvalita a výběr produktů jsou tak obrovské, že by bylo škoda některé regiony vyloučit.

Loading…