Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

30.11.2020

Advokátní kanceláře Smed Jorgensen a CERHA HEMPEL navázaly spolupráci

Advokátní kanceláře Smed Jorgensen a CERHA HEMPEL se rozhodly, že vytvoří těsnou spolupráci. V rámci této dohody advokátní kancelář Smed Jorgensen začala působit pod značkou partnerské kanceláře a vstoupila do sítě založené stejnojmennou známou vídeňskou právní firmou. Mluvili jsme na téma s advokátem Massimilianem Pastorem, senior associate kanceláře CERHA HEMPEL - Kališ & Partners, jež je členem Italsko-české komory.

Co obě kanceláře přimělo ke spolupráci? A jaké výhody a synergie očekáváte?

Řekl bych, že sjednocení je spontánním výsledkem čím dále těsnější a užitečné spolupráce, kterou podpořili některé „společné jmenovatele“, například absolutní oddanost klientovi či hluboká úcta k profesní etice. Mnoho našich klientů působí v regionu střední a východní Evropy, který je také doménou kanceláře CERHA HEMPEL, jež byla založena před sto lety ve Vídni a v současnosti působí v sedmi zemích. Synergie nám umožní pro klienty zlepšit hlavní služby poskytované kanceláří Smed Jorgensen. Jedná se o podnikové compliance, bankovní a finanční otázky, fúze a akvizice ale také podnikové restrukturalizace, spory a podnikové krize.

Budete nabízet služby zaměřené na italsky mluvící klientelu?

Máme k dispozici skupinu advokátů, kteří nejen mluví italsky, ale také v Itálii studovali a mají přesně ten pozorný přístup, který italským klient požaduje. Můžeme nabídnout naše know-how, které jsme nabyli za mnoho let zkušeností v odvětvích, kde působí naši klienti, a to skrze tým, který tvoří bezmála 20 spolupracovníků. Mluvím o odvětvích jako životní prostředí, infrastruktury, reality, zpracovatelský průmysl, bankovní a pojišťovací sektor. Chceme se stát významnou kanceláří pro investory, nadnárodní skupiny a malé a střední podniky, jež působí v ČR a dalších zemích střední a východní Evropy.

Jakou máte roli v kanceláři CERHA HEMPEL?

Budu hlavní kontaktní osobou pro italskou klientelu a českou klientelu, která má v Itálii své projekty. Zaměřím se především na podnikové transakce a přeshraniční spory. V těchto oblastech mohu nasadit veškeré mé schopnosti, které jsem nabyl za patnáct let strávených mezi Itálií a Českou republikou.

Zasažena epidemií byla také česká justice a především na jaře soudy fungovaly v omezeném režimu. Jaká je aktuální situace, a to hlavně v oblasti obchodní a občanskoprávních sporů?

Epidemie těžce dolehla především na soudy v Praze, které se nachází už dlouhou dobu pod tlakem kvůli nedostatku personálu. V obchodní a občanskoprávní oblasti jsme zaznamenali odročení stáních u soudu a zpomalení práce soudní administrativy. Jedná se ale o vcelku přijatelná zpoždění, vezmeme-li v úvahu, že justice se nemůže celá přesunout na internet, jako by se jednalo o setkání soudce s advokáty. Osobně jsme proti „virtuálnímu“ stání u soudu, naopak velice věřím ve význam  soudních procedur a formalit naživo. Jen ty zaručuji plnou ochranu práv všech stran sporu.

Zdroj: Camic, Cerha Hempel

Zdroj fotografie: Cerha Hempel

 

 

Loading…