Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.10.2020

Česká republika: nové omezení od 22.10.2020

Vzhledem k vysokému růstu nových případů nákazy koronaviru Vláda ČR zavedla od čtvrtka 22. října do 3. listopadu nová omezení pohybu a podnikatelských aktivit. Omezení bude možné prodloužit v případě, že by Poslanecká sněmovna prodloužila nouzový stav.

Vláda schválila zákaz volného pohybu na veřejných prostranství. Výjimku tvoří cesty z pracovních, rodinných, nebo lékařských důvodů či kvůli nákupu nezbytného zboží. Je také možný pohyb mimo zastavěné zóny, ale v maximálním počtu dvou lidí či více lidí v případě, že bydlí ve společné domácnosti.

Vycestovat z České republiky je možné, zároveň je možné do České republiky přicestovat jen v nezbytně nutných (essential) případech (především cesty do zaměstnání, cesty za rodinou, do zdravotnických zařízení, účast na svatbě nebo pohřbu). Cesta za účelem turistiky nebo návštěvy přátel není možná. Toto rozhodnutí nijak nově neomezuje cestování pendlerů. Ministerstvo vnitra uvedl, že kontroly na hranicích ČR nebyly zavedeny.

Nová omezení ekonomických aktivit počítají se zákazem přítomnosti veřejnosti v obchodech, provozovnách, kde jsou poskytovány služby, nebo v hotelech a ubytovacích zařízení. Jako na jaře vláda udělila mnoho výjimek ze zákazu. Zůstanou například otevřené veřejnosti prodejny s potravinami a dalším nezbytným zbožím, autoopravny a servisy elektrospotřebičů, prodejny brýlí, realitní kanceláře či kanceláře účetních a daňových poradců nebo prádelny a čistírny.

Vláda také vyzvala firmy, aby zavedly v případech, kdy je to možné, práci z domova.

Více informací

Zdroj: https://www.vlada.cz

Zdroj fotografie: vlada.cz

 

Loading…