Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

28.02.2016

Italsko-česká komora podepsala dohodu s CzechTradem

Italsko-česká obchodní a průmyslová komora podepsala v únoru dohodu o spolupráci s pobočkou CzechTradu v Miláně.

Hlavním cílem je posílit zahraniční obchod mezi Itálií a Českou republikou. “Působnost Komory a CzechTradu se doplňují,” říká generální tajemník Matteo Mariani. “Hlavním úkolem CzechTradu v Miláně je poskytnout asistenci firmám, které chtějí vyvážet do Itálie, zatímco Italsko-česká komora se zabývá především podporou italského vývozu do ČR, což zase nespadá do aktivit CzechTradu.”

Spolupráce mezi Italsko-česko komorou a CzechTradem v Miláně se v průběhu minulých let stále více prohlubovala, a to například u příležitosti výstavy Expo 2015. “Dohoda nám umožní lepší součinnost našich aktivit, takže českým a italským podnikům budeme schopni poskytnout kvalitní a ucelené služby,” dodává Matteo Mariani. “Velký potenciál vidím ve vyhledávání dodavatelů v průmyslových odvětvích, vyhledávání obchodní partnerů ve velkém množství oblastí, od potravinářského průmyslu až po turismus, a v účasti českých nákupčích a vystavovatelů na italských trzích, a to díky dohodám, jež má Komora s pořadateli mnoha veletrhů.”

Dohoda tedy posiluje spolupráci mezi Italsko-českou komorou a českými institucemi v ČR. “S CzechTradem v Miláně, na který se obrací především firmy ze střední a severní Itálie, a s Českým velvyslanectvím v Římě připravujeme road show České republiky. A to je drahocennou příležitostí pro nás i pro CzechTrade,” říká Matteo Mariani.

 

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…