Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.12.2022

Nový limit DPH: kdy se přihlásit a kdy se odhlásit

V pátek 3. prosince začala platit část daňového balíčku, který mimo jiné zvyšuje limit k povinné registraci k DPH z jednoho na dva miliony korun. Některé lhůty při tom vyprší už za několik dní, uvedla Finanční správa.

Plátci DPH, kteří za období od prosince 2021do listopadu 2022 nepřesáhli limit dvou milionů korun, musí nahlásit odhlášení od daně do 8. prosince. Pokud tak neudělají, tak bude i nadále plátci DPH a budou moci požádat o odhlášení nejdříve v únoru příštího roku. Termín je významný pro ty podnikatele, kteří by chtěli využít rozšířené paušální daně. Přihlášku k ní je totiž nutné podat nejpozději do 10. ledna a ke stejnému datu je nutné splňovat všechny podmínky, mezi kterými je i ta, že žadatel není plátce DPH.

Poplatník, který by naopak chtěl využít starého jednomilionového limitu k registraci k DPH, musí předložit žádost do 15. prosince, pokud testovací období končí v listopadu, nebo do 16. ledna 2023, pokud končí v prosinci. Poplatníci, kteří se budou v toto období nacházet mezi starým a novým limitem, nebudou registrovaní k DPH, pokud o to nepožádají.

Pro více informací klikněte ZDE

Zdroj a zdroj fotografie: financnisprava.cz

Loading…