Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.06.2022

Pětitýdenní dovolená či flexibilní pracovní doba jsou mezi nejpoptávanějšími benefity

Dovolená pět týdnů či flexibilní pracovní doba patří mezi nefinanční benefity, které se nejvíce líbí zaměstnancům v České republice. Ukázal to průzkum agentury Grafton Recruitment, jež je členem Italsko-české komory.

Pětitýdenní dovolená je nefinančním benefitem, o který čeští zaměstnanci žádají nejčastěji. Chtělo by jí na 90 procent pracovníků. Volno nad rámec stanovený Zákoníkem prácem je ale také jedním z nejrozšířenějších benefitů – má ho přes 60 procent zaměstnanců. Další velmi poptávanými nefinančními benefity jsou například sick days či flexibilní pracovní doba, která je nejvíce oblíbeným přídavkem mezi zaměstnanci v IT.

“Finanční benefity jsou mezi zaměstnanci vůbec nejoblíbenější. Protože hrají důležitou roli i při rozhodování o přijetí pracovní nabídky, měly by jim zaměstnavatelé věnovat větší pozornost než dosud,” uvedl ředitel agentury Grafton Recruitment Martin Malo. Velká poptávka je mezi zaměstnanci po 13. a 14. platu, které patří ale k benefitům, které firmy chtějí poskytovat méně často. Další přídavky, které by zaměstnanci chtěli dostat, jsou například dorovnání mzdy na 100 procent během nemocenské nebo pravidelná revize mezd.

Zdroj: www.grafton.cz

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…