Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.02.2022

RunCzech otevřel registrace do svých pražských závodů

Běžecký seriál RunCzech, který je značkou společnosti Prague International Marathon, člena Italsko-české komory, zahájil registrace do svých pražských závodů. Ty se v posledních dvou letech nemohly uskutečnit v obvyklé formátu kvůli pandemii covidu-19.

Registrace jsou otevřené do závodů, jež se poběží v první polovině roku – půlmaraton v dubnu, tradiční květnový maraton a pražská štafeta v červnu. „Po dvouletém odložení očekáváme obrovský zájem. Všech třech závodů se dohromady zúčastní kolem 40 tisíc běžců,“ uvedl prezident PMI Carlo Capalbo. V registraci budou mít přednost lidé, kteří se již zapsali do neuskutečněných závodů v roce 2020, podle pořadatelů ale zbývá také kapacita pro další běžce.

Návrat závodů uvítal pražský primátor Zdeněk Hřib. „Pořádání maratonu v Praze můžeme brát také jako symbolický start k návratu do normálu,“ prohlásil primátor. Pravděpodobnost, že se letos závody s přítomností veřejnosti uskuteční, je relativně vysoká. Vláda již oznámila, že se chystá zrušit omezení, jež se týkají sportovních akcí.

Zdroj a zdroj fotografie: www.runczech.com

Loading…