Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

21.09.2022

SAB-LS podepsala významnou dohodu s Arianespace

Společnost SAB Launch Services podepsala významnou dohodu se světovým lídrem ve vypouštění satelitů do vesmíru Arianespace. Dohoda se týká i české dceřiné SAB Aerospace, jež je členem Italsko-české komory.

Víceletá dohoda se týká služeb vypouštění satelitů malých rozměrů CubSat, což Arianespace umožní se posílit v tomto odvětví. Klientům Arianespace SAB-LS poskytne integrované služby pro start družic. Náklady budou montované v brněnské závodě a pak převezeny do kosmodromu Kourou ve Francouzské Guyaně. „V SAB ná tato dohodoa opravdu nadchla, protože uznává všechny snahy vyvinuté od roku 2018 k posílení služeb (rakety) Vega v komunitě malých satelitů,“ řekl CEO společnosti SAB Launch Services Marco Mariani.

SAB aerospace vyvinula nákladový modul SSDM, který umožňuje vynést do vesmíru velký počet satelitů malých rozměrů, což výrazně snížilo přepravní náklady. Modul lze namontovat na rakety Vega a Vega C společnosti Arianespace. Veřejné instituce i soukromé subjekty už objednaly sedm startů rakety.

Více informací naleznete v PDF

Zdroj a zdroj fotografia: arianespace.com

Loading…