Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

15.12.2020

Vláda schválila otevření kompenzačních programů

Česká vláda na svém pondělní zasedání schválila také zavedení či prodloužení několika podpůrných programů.

Absolutní novinkou je program Covid – Gastro, který je věnován gastronomickým podnikům. Z programu budou tyto podniky moci čerpat příspěvek za období, kdy musely uzavřít své prostory veřejnosti, to znamená od 14. října do 31. prosince s výjimkou pro období od 3. do 18. prosince. Podnik bude moci dostat příspěvek 400 korun na den na zaměstnance či spolupracující osobu. V gastronomii pracovalo na plný úvazek dle Českého statistického úřadu přes 80.000 lidí. Na program je vyčleněno 2,5 miliard korun.

Vláda se také rozhodla otevřít další výzvu programu Covid Nájemné. Firmy, které musí od 18. prosince znovu zavřít svůj provoz, mohou požádat o příspěvek ve výši 50 procent zaplacených nájmů za říjen, listopad a prosinec. Na program budou vyčleněny tři miliardy korun. Vláda také rozhodla o další výzvě programu Covid Ubytování, v rámci kterého mohou hotely dostat příspěvek na každý pokoj a den, kdy musely zůstat zavřené turistům. Program má k dispozici 2,7 miliardy korun. Všechny tři programy musí notifikovat Evropské komisi.

Firmy mohou dále čerpat na své zaměstnance příspěvky z programu Antivirus, a to až do výše 100 procent mzdy a odvodů, OSVČ mohou čerpat bonus.

Více informací na: Covid-19: Pravidla pro Firmy a Podnikatele

Zdroj: vlada.cz

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…