Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

11.03.2015

Italian Design Week Prague 2015, příjem přihlašek zahájen

Až do konce dubna je možné podat přihlášku na Italian Design Week Prague 2015. Exkluzivní akce V České republice věnovaná italskému designu se uskuteční v prestižních prostorách kláštera sv. Anežky, sídla expozice Národní galerie v Praze, od 5. do 8. listopadu.

Zbývá ještě měsíc a půl do posledního terminu, ve kterém je možné podat přihlášku na Italian Design Week Prague 2015, hlavní akci věnované v České republice italskému designu. Výstava designu je organizovaná Italsko-českou obchodní a průmyslovou komorou pod záštitou Italského velvyslanectví v Praze, Italského kulturního institutu v Praze a Národní Galerie v Praze.

IDW Prague 2015 proběhne od 5. do 8. listopadu v naprosto prestižních prostorech kláštera sv. Anežky České v samotném srdci historického centra Prahy. K dispozici bude vystavovací prostor o celkové ploše 1150 metrů čtverečních, který je rozdělený do 48 vystavovacích míst. “Klášter sv. Anezky České je jedním z klenotů české gotiky,” uvádí Livia Romani, generální tajemnice Italsko-české komory, “Prostor je střídmý, má historický duch, a proto bude jistě tvořit jistý stylistický kontrast s vystaveným designem, který bude ve znamení soudobé kreativity.”

Výběr sídla expozice by umožněn spoluprací s Národní galerií v Praze, která má historický objekt ve správě. “Ze strany generálního ředitele NG v Praze Jiřího Fajta jsme dostali velice příznivou odezvu,” vysvětluje paní Livia Romani, “Myslím, že spolupráce s Národní galerií poukazuje na samotnou podstatu designu, který, ačkoliv je synonimem kreativity, estetiky a umění, má také zřetelnou ekonomickou stránku.”

IDW Prague 2015 tak bude místem, kde se čeští importéři, aktéři na trhu, ale také specializovaný tisk i laické publikum budou moci setkat s tvorbou celé řady italských malých a středních designových firem. Expozice se zúčastní také některé známé značky, jež v Praze představí svou poslední tvorbu. “Na expozici nebude zastoupen jen interior design, protože do Prahy chceme dovést i další odvětví designu, ve kterých Itálie vyniká, a to například módní doplňky, aplikovaný design či design látek.”

V těchto dnech Italian Design Week uzavírá spolupráci s významnými školami a asociacemi designu v Itálii, díky čemuž by se v Praze měly představit také mladé italské talenty. “Jsme velice rádi, že můžeme dát prostor i mladým designerům, již jsou na začátku své kariéry či teprve dokončují svá studia, protože často přináší originální a neotřelé nápady,” dodává Livia Romani, “V doprovodném programu pak chceme uspořádat konference a semináře s některými významnými osobnostmi italského designu.”

Expozice tak bude pro italské podniky jedinečnou příležitostí, při které se představit v pražském regionu, jež disponuje sedmým nejvyšším HDP na hlavu v celé Evropské Unii. “Máme ambici vytvořit referenční bod pro obchodníky a milovníky designu, především toho italského,” dodává generální tajemnice Livia Romani.

 

Pro více informací:

Erik Mentel

Project Manager
Tel. +420 222 015 306, Fax. +420 222 015 301
e-mail: erik@idwprague.cz
www.idwprague.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading…