Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.01.2016

Mladá italská móda dobývá Českou republiku

Český trh je, kromě významných mezinárodních značek, stále více objektem zájmu mladých italských módních firem, jež se chtějí prosadit na mezinárodních trzích. Několik vlastních obchodů v hlavních evropských turistických destinacích, jakou je i Praha, může těmto společnostem dát velkou viditelnost.

To je i případ benátské společnosti FullSpot a jejích vlajkových výrobků, kabelek Obag a hodinek Oclock. Společnost vznikla teprve před pěti lety, a to v roce 2009. Od té doby se ale její výroba i distribuční síť znásobila. Aktuálně jsou tak nápadité výrobky této společnosti distribuovány ve značkových obchodech v Itálii. FullSpot částečně získala svůj mezinárodní věhlas díky svým obchodům v Benátkách, kam míří každým rokem několik stovek tisíc turistů ze všech koutů světa.

Síť zahraničních značkových obchodů pokrývá i Českou republiku. “První obchod s doplňky firmy FullSpot jsme otevřeli v červnu roku 2015 na pražském Jungmannově náměstí. Další obchod, tentokrát v Brně na České ulici jsme otevřeli v říjnu loňského roku. A oba obchody v současnosti zaznamenávají velký zájem zákazníků,” uvádí Roberta Marangon, jednatelka společnosti PrahaGold, dovozce výrobků FullSpot do ČR a SR. “Samozřejmě část prodejů v Praze provádí zahraniční návštěvníci české metropole. Ale úspěch v Brně, kde je menší turistický ruch, ukazuje, že Češi začínají design, a ten Made in Italy především, vnímat a oceňovat.”

Mezinárodní úspěch této mladé značky dokazují i plány růstu v zahraničí, dle kterých by se během letošního roku měl zdvojnásobit počet obchodů ležících mimo apeninský poloostrov. A Česká republika není v tomto výjimkou. “V příštích letech chceme otevřít dalších deset až třináct nových obchodů v České republice a na Slovensku. Pak zhodnotíme, zda je naše prodejní síť dostatečně hustá,” uvádí Roberta Marangon. “V současnosti tak jednáme o několika obchodních prostorech v nákupních střediscích v Praze a vhodný prostor hledáme i v Karlových Varech, kde je, podobně jako v Praze, významný turistický ruch. Chtěli bychom být přítomní v každém významném českém městě, ať již skrze obchody ve velkých centrech či samostatnými prodejnami ve středu měst”.

Jedním z hlavních rysů výrobků společnosti FullSpot je originalita používaných materiálů a velice dobrý poměr mezi kvalitou a cenou. “Kabelky a tašky Obag jsou vytvořeny z materiálu Eva, velice odolné a recyklovatelné gumy s velice dobrými charakteristikami držení barvy,” říká Roberta Marangon. “Kabelky lze doplnit a personalizovat širokou škálou doplňků. Jedná se tak o doplněk, který se obrací na prakticky všechny segmenty trhu. Kabelky Obag si v základní a levnější verzi pořizují mladé slečny, zatímco paní, jež hledají originální, ale také více klasický střih, mohou ozdobit svou kabelku různými dalšími doplňky. Každá zákaznice si tak může pořídit kabelku, která nejlépe odpovídá její osobnosti.”

FullSpot se rozhodl, že celá řada produktů, včetně tašek Obag, bude zcela Made in Italy. “Základ tašky je vytvarován v Padově, kde sídlí i centrála společnosti,” prozrazuje Roberta Marangon. “Další části tašky jsou vyráběny menšími firmami v okolí, a materiál na výrobu tašky nám dodává společnost Finproject z Marche. Díky tomu, že celý výrobní proces je Made in Italy, máme naprostou kontrolu nad kvalitou našeho zboží. Kvalita a design jsou totiž hlavními rysy našich výrobků.”

 

Zdroj fotografie: Praha Gold

Loading…