Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

02.12.2015

Včera byla zahájena promítání filmů MittelCinemaFestu

Třetí český ročník festivalu MittelCinemaFest byl zahájen filmem Cristiny Comencini Latin Lover, který byl promítán v zaplněném Velkém sále Kina Lucerna.

Festivalové snímky poběží v pražském Kině Lucerna až do neděle 6. prosince. Festival se pak přesune do Brna, kde filmy budou promítány v kině Scala do 9. do 11. prosince. Festival letos představí osm snímků natočených jak velice známými soudobými italskými režiséry, tak mladšími a začínajícími tvůrci. “Jsem velice rád, že mohu zahájit třetí roční Festivalu, který neustále roste díky zvětšujícímu se zájmu českého publika o italské filmy,” uvedl na úvod první rada při Italském velvyslanectví v Praze Bartolomeo Lamonarca.

Na zahájení Festivalu vystoupil také Gianfranco Pinciroli, předseda Italsko-české obchodní a průmyslové komory, která pořádala pro prvním promítání zahajovací cocktail. “Italsko-česká komora podporuje italskou kinematografickou produkci, která kromě kulturního a uměleckého významu představuje díky roční produkci dvou stovek celovečerních filmů a ročnímu obratu více než tří stovek milionů eur také významnou ekonomickou oblast,” uvedl předseda Pinciroli.

Úlohy "pána domu" se zhostil ředitel Italského kulturního institutu Giovanni Sciola, který poděkoval všem podporovatelům Festivalu, mezi kterými nechybí i Italsko-česká obchodní a průmyslová komora. “Bez podpory italské komunity a italských podnikatelů v ČR by Festival nemohl mít takový rozsah, který má dnes,” dodal ředitel Sciola.

 

Zdroj fotografií: Archiv Camic

Loading…