Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

10.02.2016

Total 25 let v České republice

Společnost Total, člen Italsko-české komory, slaví 25 let přítomnosti na českém trhu. Aktuálně se tato ropná společnost specializuje na českém trhu především na oblast speciálních produktů (oleje, maziva, asfalty) a tradičních produktů pohonných hmot a leteckého paliva. Jak nám vysvětlil generální ředitel společnosti Total Česká republika Marco Pannunzio, ČR je stále pro jeho společnost velice zajímavým trhem uprostřed ekonomicky velice dynamického regionu.

Pane dr. Pannunzio, jak hodnotíte 25 let působení Totalu v České republice?

Celkově toto období proběhlo ve znamení růstu, který zaznamenáváme i v posledních letech. Myslím, že hlavní důvod tohoto vývoje spočívá v odlišném přístupu Totalu ke svým zákazníkům. Všichni naši konkurenti se totiž vzdalují od místního trhu, a předávají veškeré kompetence místním distributorům. Místo toho pro nás je přímý vztah se zákazníkem zásadní. Zvyšujeme náš tržní podíl i z toho důvodu, že se na nás obrací zákazníci zklamaní přístupem dalších velkých hráčů. Total chce především uspokojit potřeby svých klientů a nabízí jim produkty šité na míru.

Tento přístup si asi vyžaduje vyšší náklady na personál...

Zcela jistě tento přístup vyžaduje od naší matky větší námahu. My každopádně jdeme touto cestou, a hledáme přímé kanály komunikace s našimi zákazníky, a to například i skrze digitální média. To nám umožňuje držet vyšší cenu našich výrobků. Aby se zvýšilo povědomí o našich výrobcích, tak jsme k 25. výročí uspořádali mířenou kampaň s výstupy v televizi, semináři pro profesionály v našem odvětí a s účastí na veletrzích.

V průběhu těchto 25ti let se Česká republika stala jedním z hlavních hubů automobilového průmyslu v Evropě. Co to znamená pro vaši společnost?

Automobilový průmysl je součástí našeho DNA. Již mnoho let spolupracujeme se všemi významnými francouzskými automobilkami a máme dohody s Mazdou, Nissanem a dalšími asijskými výrobci aut. To vše ukazuje, že dlouhodobá zkušenost nás řadí na první místo v tomto odvětví. Spolupráce se neomezuje jen na automobilové oleje ale také na maziva do strojů.

Od roku 2002 nemáte vlastní distribuční síť benzínových stanic. Proč jste se tak rozhodli?

Benzínové stanice prochází velkou transformací. Retailové odvětví se mění a potvrzuje se jeho lokální charakter. Vedení benzínové stanice musí znát dobře místní trh, a přizpůsobit mu své aktivity, aby vůbec dosáhlo úspěchu. Jen správný mix mezi lokálními operátory a know-how velké ropné společnosti zaručuje dlouhodobý úspěch na trhu. Total je společností, jež vždy hledá alternativy, a i v tomto odvětví připravujeme některé nové projekty.

Total má velký sklad bitumenů v Kouřimi. Jakou roli hraje toto odvětví ve vašem businessu?

Náš důraz na kvalitu těchto výrobků patří k našim nejsilnějším rysům. Výrobky jsou k nám dováženy přímo z našich rafinérií v Německu a jsou naprosto výjimečné, co do kvality a spolehlivosti. Sklad v Kouřimi nám umožňuje připravit tailor made výrobky a dodávat je prakticky v jakoukoliv hodinu sedm dní v týdnu. Jak je snadné pochopit, flexibilita a kvalita výrobků představují pro naše klienty v oblasti stavitelství nesmírnou výhodu. Současně se velmi snažíme udržet vysoký technický profil, a to především v oblasti bezpečnosti a ochrany životního prostředí. Silně investujeme do udržení vysokých standardů kvality.

Jaké jsou vaše vyhlídky do budoucnosti?

Jedním slovem růst. Tato země nabízí stále spoustu příležitostí, a my je chceme využít. Máme zde ambiciózní cíle, a prosto stále více investujeme do našich lidských zdrojů. Chceme i nadále být blízcí našim klientům tak, abychom jim nabízeli služby s výjimečnou kvalitou. Proto budeme i v budoucnu sázet na inovace, efektivitu a spolupráci s našimi zákazníky.

Zdroj fotografie: Total ČR

Loading…